Onze edelstenen

Wij hebben ons assortiment met liefde en passie samengesteld. Wij hebben tot wel 8 verschillende edelstenen die je met 1 handomdraai verwisselt.

“Don’t be a hard rock when you really are a gem!”

aardbeienkwarts

Betekenis;

Aardbeienkwarts heeft de gave van kosmische liefde. Voel de oneindige liefde van het universum. Aardbeienkwarts brengt balans in het spirituele, fysieke en emotionele lichaam. Als gevolg hiervan worden de persoonlijkheid en innerlijke vrede niet meer gemakkelijk geraakt door wat er aan de buitenkant lijkt te gebeuren.

Daarnaast heeft aardbeienkwarts een positief effect op het hart en het hartchakra. Het helpt je liefde te geven en te ontvangen, te genieten van de kleine dingen en je gelukkig te maken. Daarom is het een goede steen om in tijden van stress, spanning en depressie bij je te hebben in de Pura Viva waterfles. Aardbeienkwarts kan ook worden gebruikt om affirmaties en positief denken te versterken. Deze steen brengt balans en zelfvertrouwen. Je gevoel van eigenwaarde is zo sterk dat je je echt goed begint te voelen over jezelf. Met deze kracht wordt het dagelijks leven licht. Dit vrolijke juweeltje zorgt ervoor dat het geloof in eigen kunnen voorop staat. Het mooie is dat andere mensen in je gaan geloven. Aardbeienkwarts zorgt ervoor dat verborgen kwaliteiten worden ontdekt en geeft inzicht in de weg die voor ons ligt. Het geeft ook betekenis aan het heden en de toekomst. Ook een steen van overvloed die al het nodige geluk aantrekt. Daarom zo blij als een aardbei.

Aardbeienkwarts edelsteen
Amethist Edelsteen

Amethist

Betekenis;

Amethist is een van de bekendste edelstenen op dit moment. Het is een krachtig zuiverende spirituele steen met een beschermende werking. De donkerpaarse kleur spreekt tot de verbeelding. De opslag van energie komt volledig vrij op het kruin- en 3e chakra-niveau. De steen helpt bij het openen en vergroten van de paranormale vermogens van degenen die ze hebben ontdekt. Je kunt gemakkelijk en veilig communiceren met hogere energieën met amethist. De krachtige paarse steen plaatst een helder veld rond de drager (of ruimte) om te beschermen, te voeden en te genezen.

Tips;

De Amethist kan niet goed tegen de felle zon, als die langere tijd in aanraking komt met het directe felle zonlicht kan de edelsteen verbleken.

Feitje over de Amethist;

De oude Grieken en Romeinen dronken wijn uit een amethist beker of hielden tijdens het drinken een amethist tablet in hun mond. Ze dachten dat ze niet dronken konden worden. De paarse kleur van deze edelsteen wordt geassocieerd met de kleur van wijn en Bacchus, de Romeinse god van de wijn.

   

  Bergkristal

  Betekenis;

  Bergkristal is een steen met een enorme helende kracht en is perfect voor healing. De steen reguleert energie, neemt energie op, geeft energie en slaat energie op naargelang wat in een bepaalde situatie nodig is. Omdat bergkristal zo neutraal en puur is, kan de steen worden opgeladen met elke (energetische) invloed en versterkt ook de invloed van andere stenen. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt en balanceert de chakra’s.

  Geestelijk bevordert bergkristal focus, helder denken, helpt een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en problemen op te lossen. De steen reinigt, verfrist, verlicht pijn, vermindert koorts, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

  Tips;

  Een bergkristal kun je het beste ontladen onder lauw stromend water. Het opladen van deze edelsteen kan het beste in daglicht of zelfs in volle zon.

  Feitje over de  Bergkristal;

  Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord krustallos = ijs.

   Bergkristal Edelsteen
   Citrien Edelsteen

   Citrien

   Betekenis;

   Citrien is een bijzonder steen die als de zonnige en verwarmende steen wordt gezien. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. De Citrien geeft energie, levenslust, moed en helpt zo depressies, angsten, fobieën en suïcidaal gedrag te overwinnen.

   Citrien trekt geluk, rijkdom, succes, voorspoed en overvloed aan en moedigt de drager aan om het met anderen te delen. De steen creëert creativiteit en bevordert zelfexpressie en helpt bij het oplossen van conflicten binnen de groep. Citrien beschermt je aura en reinigt de chakra’s. De steen geeft ook fysiek energie.

   Tips;

   Citrien is de enige steen die in direct contact staat met de zon. Het draagt ​​zonne-energie, dus de steen heeft weinig verzorging nodig. Je hoeft de steen niet te wassen om hem op te laden. Het regelt alles zelf. Een andere steen die met de zon wordt geassocieerd, is de zonnesteen. Het mist echter de kenmerkende connectie die de Citrien wel heeft.

   Feitje over de Citrien;

   Al duizenden jaren wordt de edelsteen gezien als een stukje van de zon. Romeinen gebruikten hem als amulet tegen rampspoed en duisternis, en voor een zeer lang en gezond leven. Romeinse soldaten droegen hem soms op hun borstschild.

    Obsidiaan

    Betekenis;

    Obsidiaan is een sterk inzichtelijke en reinigende steen. Ook stimuleert obsidiaan de persoonlijke ontwikkeling doormiddel van zelfinzicht en ruimt gebeurtenissen uit het verleden op. Het legt de waarheid bloot, de kern of oorzaak van dingen, verdrongen en verborgen ervaringen en emoties. De steen kan als spiegel fungeren en helpen ontdekken wie een persoon werkelijk is, maar hij kan ook de minder prettige kanten van een persoonlijkheid laten zien. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en helpt tegen verkeerde gedrags- en denkpatronen. De steen kan een zeer sterke werking hebben. Er kunnen heftige emoties vrijkomen. Gevoelige mensen kunnen deze steen beter gebruiken onder begeleiding van een therapeut of een andere steen kiezen. Obsidiaan beschermt tegen psychologische aanvallen, vermindert negatieve mentale of spirituele invloeden en absorbeert negatieve energie uit de omgeving. Het bevordert de mentale helderheid en scherpt de zintuigen.

    Tips;

    Obsidiaan neemt negatieve energieën erg goed op, daarom is het belangrijk om de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

    Feitje over de Obsidiaan;

    Indianen gebruiken obsidiaan voor speer en pijlpunten omdat deze ruwe steen erg scherp is. Zij gebruikte het ook als talisman en helende steen. In het stenen tijdperk werd het gebruikt voor messen en mespunten. Zelfs tijdens de opkomst van brons, zilver en ijzer was het een populair materiaal.

     Obsidiaan Edelsteen
     Rookkwarts Edelsteen

     Rookkwarts

     Betekenis;

     Rookkwarts is een beschermende, aardende en ook ontgiftende steen. Het is met name een goede steen om te gebruiken bij stress gerelateerde klachten en stressvolle situaties. De steen helpt te ontspannen, los te laten en te accepteren, stressvolle invloeden te weerstaan ​​en geeft mentale kracht. Rookkwarts heeft ook een positief effect op (faal)angst, nachtmerries, depressie en zelfmoord. De steen stimuleert nuchterheid, een pragmatische en positieve instelling en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve straling (bijv. Laptop, telefoon en TV) en andere negatieve omgevingsinvloeden. Ook helpt rookkwarts bij meditatie. Het is een sterk aardende steen om te gebruiken tijdens je spirituele zoektocht. Lichamelijk heeft rookkwarts pijnstillende, krampstillende en ontgiftende effecten en heeft het positieve effecten op rugklachten, zenuwen, maag, heupen, bekken, benen, hoofdpijn en geslachtsdelen. Het kan ook helpen bij roken en om van andere verslavingen af te komen.

     Tips;

     Stel de rookkwarts niet te veel bloot aan fel direct zonlicht, de steen kan daardoor verkleuren.

     Feitje over de Rookkwarts;

     Kwarts is wellicht afgeleid van het Slavische woord kwady (‘hard’). Morion als naam voor rookkwarts is een verkeerde overlevering van het Latijnse mormorion (‘rookkwarts’).

      Rozenkwarts

      Betekenis;

      Rozenkwarts is in de eerste plaats een steen van het hart en de liefde. De steen heeft een krachtige werking op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en te geven. De steen trekt harmonieuze liefde en vriendschappelijke relaties aan.  Ook moedigt de steen zelfliefde en zelfacceptatie aan. Rozenkwarts heeft een zachte, rustgevende werking, verzacht verdriet en trauma en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen trekt ook alle soorten schoonheid aan en stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht. 

      Tips;

      Stel de rozenkwarts niet te veel bloot aan fel direct zonlicht, de steen kan daardoor verkleuren.

      Feitje over de Rozenkwarts;

      Je kan rozenkwarts het beste opladen in het maanlicht, aangezien de steen mogelijk kan verkleuren in het felle zonlicht.

      Rozenkwarts Edelsteen
      Tijgeroog Edelsteen

      Tijgeroog

      Betekenis;

      Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen en naar het grotere geheel trekt. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, overzicht te houden, informatie tot je te nemen en doelen te bereiken. Tijgeroog kan kracht, moed en vertrouwen geven in moeilijke tijden en helpen bij innerlijke conflicten, dilemma’s, twijfels en onzekerheden. Tijgeroog bevordert de ontspanning, heeft een pijnstillende werking, helpt het zenuwstelsel tegen overprikkeling en voorkomt hyperventilatie. De steen heeft een positieve werking bij verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsdelen en kalmeert spanning. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

      Tips;

      Het wordt aangeraden om Tijgeroog aan het einde van de dag met warm water af te spoelen. Hiermee ontdoe je namelijk de statische lading van de steen.

      Feitje over de Tijgeroog;

      Tijgeroog werd vroeger Crocidoliet genoemd. Dat is Grieks voor “draadsteen” vanwege de vezels of draden die aanwezig zijn. Uit geavanceerde kennis is echter gebleken dat deze vezels of draden totaal verschillende samenstellingen hebben en dus geen Crocidoliet zijn.

      Contact Ons

      Neem contact met ons op voor vragen over de producten, website of iets anders dat Pura Viva gerelateerd is. Tips en tops zijn ook altijd welkom.